Panteon Group EN Editel Adria HR Panteon Plus RS

Pokličite nas ali se dogovorite za sestanek!

T: +386 5 639 72 23
F: +386 5 639 27 39

E: info@panteongroup.com

Poslovno omrežje Panteon.net®

Poslovno omrežje Panteon.net® je omrežje z dodano vrednostjo (Value Added Network - VAN), ki uporabnikom omogoča varno in zanesljivo izmenjavo elektronskih sporočil ter sledenje sporočilom znotraj omrežja in preko drugih partnerskih omrežij, ki sledenje omogočajo.

Panteon.net® združuje dve tehnološki platformi in sicer:

  • ATbizNET®, ki zaradi mehanizmov nadzora in sledenja nudi podporo predvsem uporabnikom v trgovini in logistiki ter povsod tam, kjer je potrebna večja varnost in zanesljivost poslovnih procesov.
  • PV400™, ki ga uporabljajo predvsem uporabniki v e-poslovanju s CURS/SURS, proizvodnji in zdravstvu.

Panteon.net® poleg prenosa sporočil zajema tudi druge storitve:

  • prilagoditve, konverzije sporočil z e-SERVICE™,
  • hramba elektronskih sporočil z e-ARCHIVE™,
  • spremljanje delovanja in spremljanje poslovnih procesov eb-MANAGEMENT,
  • skrbništvo oz. »outsorcing« elektronskega poslovanja, kjer se del opreme ali storitev prenese v sklop storitev Panteon.net®.

Poslovno omrežje Panteon.net® je povezano z veliko drugimi poslovnimi omrežji (regijskimi in globalnimi) ter tako svojim uporabnikom omogoča povezovanje s partnerji praktično kjerkoli na svetu.

Uporabniki do poslovnega omrežja lahko dostopajo preko interneta (IP) z uporabo VPN povezav ali ISDN. Znotraj tega so podprti številni protokoli (X.400/RFC1006, AS2, MQ, SOAP, SHTTP, SFTP, SMTP, ...).

Internet VPN (Extranet) dostop

Podjetja, ki imajo neprekinjen dostop do ponudnika interneta varovan z ustrezno opremo, ki omogoča VPN povezave, lahko le-to uporabljajo za varno povezavo preko interneta do Panteon.net® omrežja. 

Ta vrsta povezave je za podjetja, ki imajo ustrezno opremo, cenovno ugodna, ker ne zahteva dodatnih komunikacijskih povezav. To povezavo omogoča že sam dostop do interneta. Slabost te povezave pa je, da je odvisna od prepustnosti in razpoložljivosti interneta.

V primeru VPN dostopa priporočamo uporabo ISDN dostopa kot backup.

Dostop z Internet VPN Secure Client

Podjetja, ki imajo klicni dostop do kateregakoli ponudnika internet storitev doma ali v tujini, lahko na Panteon.net® omrežje dostopajo z uporabo VPN Secure Clienta

Ta vrsta povezave je za podjetja cenovno ugodna, ker ne zahteva dodatnih komunikacijskih povezav in jo omogoča že sam dostop do interneta. Povezava je tako varna (uporablja kriptiranje prenosa podatkov), vendar je odvisna od prepustnosti in razpoložljivosti interneta.

V primeru uporabe VPN dostopa priporočamo uporabo ISDN dostopa kot backup.

ISDN modemski dostop

Za podjetja, ki imajo veliko e-sporočil in ki želijo zagotoviti večjo zanesljivost, priporočamo redundatni ISDN modemski dostop do poslovnega omrežja Panteon.net®.

Tak dostop pa se lahko uporablja tudi kot primaren dostop, če internet ni razpoložljiv.