Panteon Group EN Editel Adria HR Panteon Plus RS

Pokličite nas ali se dogovorite za sestanek!

T: +386 5 639 72 23
F: +386 5 639 27 39

E: info@panteongroup.com

Panteon.biz® 3S (Sell Side Solution)

Panteon.biz® 3S je web EDI rešitev, ki omogoča proizvajalcem, večjim dobaviteljem ali distributerjem, da preko svoje integrirane rešitve za elektronsko poslovanje Panteon.net® e-SERVICE™ ali FULL EDI poslujejo tudi s svojimi manjšimi kupci, ki nimajo ustreznih EDI rešitev. Ti za naročanje in pregled statusa naročil in prevzem uporabljajo spletni portal Panteon.biz®.

Dobavitelj v svojem informacijskem sistemu (IS) generira e-dokumente PARTIN (podatki o GLN kodah dobavitelja in GLN kodah kupca), PRICAT (podatki o artiklih, cenah in akcijah, ki veljajo za kupce), ORDRSP (odgovor na naročilo kupca), DESADV (dobavnico za blago, ki ga je kupec naročil) in jih preko poslovnega omrežja Panteon.net® elektronsko pošilja na portal Panteon.biz® 3S.

Kupec lahko tako svoja elektronska naročila pošilja preko centralne spletne aplikacije Panteon.biz®3S na strani www.panteon.biz. Pri tem lahko preko enega spletnega mesta elektronsko posluje z več proizvajalci, distributerji ali dobavitelji, ki uporabljajo isto rešitev.

V spletni aplikaciji Panteon.biz®3S kupci izdelujejo in pošiljajo naročila dobaviteljem, jih pregledujejo in izpisujejo. Za posamezna naročila se sprejemajo in prikazujejo odgovori dobaviteljev in sprejemajo dobavnice, kar omogoča učinkovitejše planiranje prevzema.

Prednosti take rešitve so:

  • nizki stroški za kupce, ker potrebuje le spletni brskalnik in e-pošto,
  • takojšnje aktiviranje - dograjevanje programske opreme ni potrebno,
  • možnost prenosa poslanih ali prejetih e-dokumentov na lokalno postajo (TXT ali XML oblika) za uvoz v lastne aplikacije,
  • na istem portalu lahko kupec posluje z več dobavitelji, ki uporabljajo to rešitev,
  • storitev omogoča proizvajalcu, distributerju ali dobavitelju, da v krajšem času vzpostavi elektronsko poslovanje z večjim številom manjših kupcev, saj na strani kupcev ni potrebe po posebnih dograditvah strojne in programske opreme.