Panteon Group EN Editel Adria HR Panteon Plus RS

Pokličite nas ali se dogovorite za sestanek!

T: +386 5 639 72 23
F: +386 5 639 27 39

E: info@panteongroup.com

EANCOM / EDIFACT

EANCOM je mednarodni standard za računalniško izmenjavo podatkov. EDIFACT je osnova za EANCOM standard. Danes je EANCOM standard specializiran za uporabo v preskrbovalnih verigah. V svojih strukturah uporablja poslovne standarde GS1.

Kaj je EDIFACT?

Potreba po mednarodnem standardu RIP se je pojavila v sedemdesetih letih s pričetkom sodobnega globalnega poslovanja. Tako je bil sredi osemdesetih let kot ISO standard sprejet splošni poslovni jezik, ki ga poznamo pod kratico UN / EDIFACT.

UN / EDIFACT (United Nations Electronic Data Interchange for Administration, Commerce and Transport) je nabor mednarodno dogovorjenih standardov in smernic za elektronsko izmenjavo podatkov.

Kaj je EANCOM?

EANCOM je mednarodni standard - uporablja se po vsem svetu.

EANCOM so podrobna navodila za uporabo standardnih sporočil UN / EDIFACT.

Vsako storitev oz. proizvod je potrebno označiti s posebno standardno številko artikla EAN, vsako stranko pa z ustrezno lokacijsko številko EAN. Oznake morajo biti edinstvene.

Uporaba EANCOM standarda je zelo olajšala avtomatsko obdelavo podatkov. Standardna sporočila EANCOM so enostavna in točna, identifikacijske številke EAN pa so enotne po vsem svetu.